Chauffeurs in opleiding

Naast de ervaren chauffeurs die KSV in dienst heeft, vindt KSV het belangrijk om nieuwe mensen te werven. Uiteraard kunnen dit ook mensen zijn die al enkele jaren ervaring hebben en toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière.

Door de toenemende groei in de economie én het feit dat er jammer genoeg meer vakkundige chauffeurs met pensioen gaan dan dat er jonge chauffeurs bij komen, is er zo langzamerhand sprake van een chauffeurskrapte. Het is dus belangrijk dat je als bedrijf hier op anticipeert.

Naast een goed werkklimaat, geschikt materieel en een goede samenwerking heeft KSV er voor gekozen om jonge mensen de mogelijkheid te geven om het chauffeurs vak te leren.

Dit houdt in dat KSV jonge mensen die geen chauffeursrijbewijs ( C en CE)  hebben in dienst neemt en de mogelijkheid biedt om deze opleiding te volgen. Tijdens het dienstverband worden deze mensen ingezet als loods- en/of washalmedewerker of bestuurder van een kleine bedrijfswagen waarvoor geen groot-rijbewijs noodzakelijk is. Zij doen dan al logistieke ervaring op en belangrijk: zij zijn op een goede manier met hun eigen toekomst en ontwikkeling bezig.

Op dit moment zijn er 2 jonge mensen op deze wijze in ons bedrijf actief die beiden bezig zijn met hun chauffeursrijbewijs. Verwacht is dat zij eind van het jaar hun volledige rijbewijs hebben behaald en ingezet kunnen worden als bekwame vakmannen in ons bedrijf. Voor iedereen een win-win situatie.

Foto opleiding chauffeurs 2