Chauffeursopleiding

In Nederland is het mogelijk om op school een studie te volgen die uiteindelijk leidt tot het uitoefenen van een beroep. Natuurlijk is het gewenst, in welke sector dan ook, dat je na de schoolstudie de kennis uitbreidt door zelfstudie en/of verdere scholing.

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit twee onderdelen het eerste gedeelte is de theorie en het tweede gedeelte is de praktijk. De theorie is te volgen doormiddel van een opleiding op school of via een opleidingsinstituut. Mocht ervoor gekozen worden om de opleiding zelf te volgen, kan het praktijk gedeelte pas gevolgd worden nadat de theorie met succes is afgerond. Het praktijk gedeelte gaat vaak via een rijschool die hiervoor bevoegd is. Dit brengt uiteraard  kosten met zich mee.

Het theorie gedeelte bestaat ook uit 2 gedeelten nl. Techniek en Verkeer en Administratie Goederenvervoer. Als beiden zijn behaald mag men aan het praktijkgedeelte beginnen. Totale doorlooptijd meestal meer dan 6 maanden. Terwijl je met je opleiding via school minimaal 2 jaar bezig bent en daarna nog met de praktijk moet beginnen.

Kortom, het is nog niet zo eenvoudig om een volledig vrachtautorijbewijs te halen. De opleiding via school volgen duurt vaak lang, maar de studie ergens anders volgen is vaak te duur. Het theoriegedeelte kost ongeveer € 1.200 en de praktijk ongeveer € 2.000 dus al gauw in totaal € 3.200.

KSV investeert in jonge, ambitieuze, enthousiaste, potentiële chauffeurs door de kosten van de studie Vrachtauto Rijbewijs C voor haar rekening te nemen. KSV vindt het belangrijk om jonge mensen op te leiden die na de opleiding ons bedrijf versterken.

Hieronder hebben we een voorbeeldvraag die voor kan komen in het examen.

Welk verkeersbord betekent “voetgangers”?

voorbeeld vragen

 

 

 

 

A. Verkeersbord A. B. Verkeersbord B. C. Verkeersbord C.