Nieuws

IRU diploma 2020

Vrijdag zijn collega chauffeurs Rob Jansen en Sjaak Hofs onderscheiden met hun IRU Diploma of Honour 2020. Een uitstekende prestatie.

 

Deze onderscheiding wordt verstrekt wanneer aan o.a. aan de volgende criteria wordt voldaan:

Logo KSV Oost Nederland  De afgelopen 20 jaar heeft de chauffeur continu transporten over de weg uitgevoerd tot volle tevredenheid van huidige en voorgaande werkgevers

Logo KSV Oost Nederland  De chauffeur werkt minstens de laatste 5 jaar in dienst bij dezelfde werkgever

Logo KSV Oost Nederland  De chauffeur heeft in zijn loopbaan minimaal 1 miljoen kilometers in het nationale of internationale wegvervoer afgelegd

Logo KSV Oost Nederland  De chauffeur heeft de afgelopen 20 jaar geen verkeersongevallen met lichamelijk letsel veroorzaakt

Logo KSV Oost Nederland  De chauffeur heeft in de afgelopen 5 jaar geen verkeers-, douane- of administratieve voorschriften op grove wijze overtreden

 

Veiligheid, vakmanschap en samenwerken in alle opzichten zijn kernpunten van ons beleid.

 

Van harte gefeliciteerd mensen. Wij zijn trots op jullie.

 

In Memoriam

 

 

Vandaag heeft ons het trieste bericht bereikt dat onze oprichter en oud-directeur Piet Kniest op 70-jarige leeftijd is overleden.

Piet is op 15-jarige leeftijd begonnen in de sierteelt wereld. Uiteindelijk kwam hij terecht bij ITON, de vervoersafdeling van Bloemenveiling Oost Nederland (VON) in Bemmel. Na de opsplitsing van VON in groenten en fruit én bloemen en planten (het tegenwoordige Plantion) ontstond KSV Oost Nederland in 2000.

In 2015 werd Piet geëerd door Plantion, waar hij altijd kind aan huis is gebleven, omdat hij 50 jaar in de bloemen en plantenwereld actief was. Na jaren hard te hebben gewerkt binnen ons mooie bedrijf is Piet in 2015 met pensioen gegaan als directeur. Daarna is hij nog enkele jaren betrokken gebleven binnen KSV.

 

Piet was de grondlegger van ons bedrijf, werkte hard en was iemand die er altijd voor je was.

Wij zullen Piet missen en zullen zijn visie “afspraak is afspraak” respecteren.

 

Wij wensen zijn Marian en de familie veel sterkte om dit grote verlies te verwerken

 

Namens directie en collega’s van KSV Oost Nederland B.V.

Ride for the Roses

 

Afgelopen zondag 3 september heeft de 20ste editie van de Ride for the Roses in en rond de gemeente Lansingerland plaats gevonden.De Ride for the Roses is een fietstocht waaraan iedereen meekan doen en die georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding.

 

Tijdens deze speciale editie hebben ruim 10.000 deelnemers de fietstocht afgelegd en is er ruim € 650.000, – gedoneerd. KSV wil Ride for the Roses, alle donateurs en deelnemers van harte feliciteren met deze geweldige prestatie. KSV draagt dit goede doel een warm hart toe.

 

Wij als KSV proberen ook, wanneer wij hiervoor de (financiële) mogelijkheden hebben, met name lokale goede doelen te ondersteunen. Zo heeft KSV recentelijk een donatie gedaan aan een lokale kinderboerderij. Het is belangrijk om een leefbaar middelpunt te kunnen behouden. Vele mensen beleven hier dagelijks plezier aan. Van tijd tot tijd probeert KSV dergelijke initiatieven te ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

 

Tekort aan chauffeurs neemt schrikbarend toe

Tekort aan chauffeurs dreigt in regio

NIJMEGEN – Door de aantrekkende economie dreigt er een tekort aan vakbekwame chauffeurs in Nijmegen en regio. Het sein staat nu op oranje: er is genoeg aanbod, maar het is lastig om vacatures direct in te vullen. De krapte neemt de komende jaren toe. Dat zegt sectorinstituut Transport en Logistiek. Transportbedrijven zitten nu al te springen om goede mensen. 

Jacqueline van Ginneken 28-08-17, 10:35 

http://www.gelderlander.nl/maasland/tekort-aan-chauffeurs-dreigt-in-regio~a09438dc/

 

Dit stuk was op 28 augustus 2017 te lezen in De Gelderlander. Blijkbaar wordt nu pas herkend hoe nijpend de situatie is. Opvallend is dat De Gelderlander grotere bedrijven aan het woord laat die ook veelal met buitenlandse chauffeurs werken.

Los van de kwaliteiten die een chauffeur nou eenmaal nodig heeft om zijn vak goed uit te kunnen oefenen is het van groot belang dat een chauffeur zich prettig voelt in zijn werkomgeving. Een chauffeur moet net zoals alle andere medewerkers van een bedrijf op een prettige en collegiale manier zijn werk kunnen uitoefenen.

Niet voor niets wordt in de transportbranche gezegd dat chauffeurs het visitekaartje zijn van het bedrijf. Chauffeurs moeten veelal zelfstandig hun werkzaamheden uitvoeren. Dit kan alleen in goede samenspraak met de thuisbasis. Een goede dienstverlenende instelling naar klanten toe is vanzelfsprekend. Dus werkgever en werknemer zullen uiteindelijk samen de klant naar tevredenheid moeten bedienen.

KSV tracht op een goede en collegiale manier met haar medewerkers dus ook chauffeurs om te gaan. Wellicht is dit de reden dat KSV nauwelijks verloop heeft. KSV kan daarom ook op een eenvoudige manier nieuwe chauffeurs acquireren om haar groei te kunnen realiseren.

De cao is voor ieder bedrijf hetzelfde. Het juiste werkklimaat zorgt voor gemotiveerde medewerkers. Bedrijven waar medewerkers niet in een prettige werkomgeving hun beroep kunnen uit oefenen, zullen altijd een tekort aan medewerkers en chauffeurs houden.    

Nieuwe CAO beroepsgoederenvervoer over de weg.

Maandag 12 juni 2017 hebben TLN, KNV en CNV een akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Tijdens de CAO onderhandelingen hadden de partijen te maken met een extra uitdaging. De CAO van de TLN waar ongeveer 140.000 mensen onder vallen, en de CAO van de KNV waar ongeveer 8.000 mensen onder vallen werden samengevoegd. Daarmee is één landelijke CAO voor de gehele sector een feit.

De nieuwe CAO bevat onder andere een loonstijging die op kan lopen tot maximaal 10% in 3 jaar tijd. Daarnaast krijgen de werknemers meer zeggenschap over hun arbeidstijden en het opnemen van de vakantiedagen.

De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Het CAO-boekje is naar verwachting per eind augustus verkrijgbaar. De definitieve tekst van de CAO is al wel gepubliceerd op de website van TLN.

FRANS 70 JAAR

Vandaag is Frans Baltussen 70 jaar geworden. Frans werkt nog steeds intensief bij ons bedrijf als oproepkracht. 

 

 

In de praktijk betekent dit

 

 dat Frans meerdere keren per week wordt ingezet voor een rit.

Frans is een echte chauffeur; je hoeft maar te bellen en Frans is er. Nooit schade, nooit ziek, nooit problemen. Je kunt hem altijd voor een boodschap sturen, Frans regelt het allemaal. Een VOORBEELD voor iedereen.

Frans begeleidt ook onze potentiële nieuwe chauffeurs zodat ook zij alle kneepjes van het vak leren. KSV is er trots op dat Frans nog steeds actief is en met veel plezier werkt binnen ons bedrijf.

Van harte gefeliciteerd Frans en nog vele jaren, wij hopen nog heel lang van jouw kennis en kunde gebruik te mogen maken. Maak er een mooie dag van samen met Riet.

KARTELAFSPRAKEN

MKB-Claim, TLN, TVM en diverse juridische bedrijven proberen voor individuele bedrijven een gezamenlijke mega claim neer te leggen bij de 7 grootste truckfabrikanten. Deze truckfabrikanten hebben in de periode van 1997 tot en met 2011 kartelafspraken gemaakt om de verkoopprijs op te voeren. Hierdoor betaalden bedrijven duizenden euro’s te veel voor de aanschaf van de nieuwe vrachtwagens.

MKB-Claim is de eerste partij die een procedure is gestart tegen de fabrikanten die deelnamen aan deze kartelafspraken. De betrokken truckfabrikanten DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco/Renault en Daimler (Mercedes-Benz) maakten 14 jaar lang verboden prijsafspraken, waardoor vooral transportbedrijven duizenden euro’s per vrachtwagen te veel betaalden. Het doel van deze procedure is het treffen van een compensatieregeling voor de bedrijven die in die tijd een vrachtwagen te duur aangeschaft hebben. Door deze prijsafspraken betaalde transportbedrijven gemiddeld tussen de € 10.000 en € 16.000 teveel voor een vrachtwagen.

In 2016 heeft de Europese Commissie het kartel truckfabrikanten een recordboete opgelegd van maar liefst € 2,93 miljard. Door deze boete staat de aansprakelijkheid van de fabrikanten vast.

Ook KSV heeft in deze periode nieuw materiaal aangeschaft, dus ook KSV is gedupeerd. We proberen nu via MKB-Claim dit geld terug te ontvangen, echter zal deze procedure nog wel een aantal jaren duren.

Ook KSV heeft moeilijke jaren gehad door de crisis. Was deze kartelvorming er niet geweest dan had KSV de crisis makkelijker doorstaan dan dat nu gebeurd is. Triest dat dit allemaal mogelijk is. Voor vele bedrijven zal deze claim, zelfs als deze uitgekeerd wordt, te laat komen. Voor KSV zou deze claim een welkome bijdrage zijn, waardoor verdere investeringen in bijvoorbeeld personeel en automatisering mogelijk worden.

Uiteraard volgt KSV de (rechts) gang van zaken en hoopt dat dit uiteindelijk leidt tot uitkeringen.

 

Persbericht MKB-Claim:

Truckfabrikanten voor de rechter

Amsterdam, 13 juli 2017 – MKB-Claim heeft DAF en zes andere truckfabrikanten voor de rechter gedaagd. MKB-Claim, dat 3000 bedrijven vertegenwoordigt, is hiermee de eerste partij die een procedure start tegen de karteldeelnemers. De betrokken truckfabrikanten maakten 14 jaar lang verboden prijsafspraken waardoor afnemers, met name transportbedrijven, vele duizenden euro’s per vrachtwagen te veel betaalden. De inzet van de procedure is het treffen van een compensatieregeling voor de getroffen bedrijven.

De truckfabrikanten hebben zich, met uitzondering van Scania, neergelegd bij de boete van de Europese Commissie. De aansprakelijkheid van de fabrikanten staat daarmee vast. Simon Zuurbier van MKB-Claim: “Ons streven is om onder toezicht van de rechter tot een schikking te komen. Lukt dat niet, dan richten wij ons in de verdere procedure volledig op DAF.” Alle deelnemers aan het kartel zijn hoofdelijk aansprakelijk. DAF kan daarmee voor de totale schade van het kartel worden aangesproken en dus ook voor de schade van bedrijven die trucks van andere merken hebben gekocht. De zaak kan daarmee volledig in Nederland worden uitgeprocedeerd. Zuurbier: ”We hopen uiteraard dat het niet zover hoeft te komen en dat er met alle fabrikanten een regeling kan worden getroffen.” MKB-Claim voert de procedure in opdracht van Stichting Aequitas Belangenbehartiging, die zich inzet voor de gedupeerde bedrijven. Aanmelden voor de truckkartelclaim is nog steeds mogelijk. Ook buitenlandse bedrijven kunnen meedoen en profiteren van de procedure in Nederland.

Vrouwen bloot, Handel dood.

Deze gebruikelijke term geeft aan dat wanneer het warm is er minder in de tuin gewerkt wordt. waardoor er dus minder bloemen en planten verkocht worden.
De zomer is traditioneel een mindere periode voor de verkoop van bloemen en planten. Ondanks dat het warme weer is het bij KSV nog steeds druk. Al onze auto’s rijden dag en nacht om alle producten op tijd op de plaats van bestemming te krijgen.

Wij wensen u een veilige en zonnige vakantie toe.

KSV gecertificeerd leerbedrijf

KSV is sinds 16 juni 2017 een erkend gecertificeerd leerbedrijf geworden om mensen op te leiden die ervoor kiezen om chauffeur te worden.

De procedure die hiervoor doorlopen moest worden van de SBB-B is succesvol doorlopen.  

Het aantal chauffeurs in Nederland is nog steeds dalende en KSV wil graag hierop inspelen door jonge mensen de kans te geven.

Met het behalen van het certificaat erkend leerbedrijf wordt hierin een volgende stap gezet.

 

KSV feliciteert Plantion met haar 100 jarig bestaan

KSV feliciteert Plantion met haar 100 jarig bestaan. Wie had kunnen bedenken toen kwekers Plantion oprichtte dat het zou uitgroeien tot een prachtige veiling zoals deze in Ede gehuisvest is. Plantion die toen en nu nog steeds een hele belangrijke marktplaats is voor kwekers en kopers uit binnen- en buitenland.

KSV is al decennia lang nauw verbonden met Plantion. KSV ooit opgericht als de transporttak (ITON) van Bloemveiling Oost Nederland Bemmel mocht daar natuurlijk niet ontbreken. Een jaren lange hechte samenwerking werd nog eens beklemtoont door de nieuwe vrachtwagen combinatie van KSV met daarop het Plantion logo die een aantal weken geleden in gebruik is genomen. Een prachtige foto staat breed uitgemeten in Plantion magazine Licht op Groen.

KSV dankt Plantion voor de langdurige samenwerking die beide bedrijven met elkaar onderhouden en gaat ervan uit dat deze samenwerking ook nog heel lang zal voortduren. Nogmaals gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal.