Plantion-logo op nieuwe vrachtwagen bevestigt historische band

SIERTEELTVERVOERDER KSV OOST NEDERLAND breidt wagenpark uit

Transportbedrijf KSV Oost Nederland heeft zijn wagenpark uitgebreid met een nieuwe Mercedes Actros. KSV Oost Nederland en Plantion koesteren een historische band en een jarenlange, succesvolle samenwerking. De oplegger van de nieuwe vrachtwagen draagt daarom naast het eigen logo ook het beeldmerk van Plantion.

KSV Oost Nederland onderstreept met deze geste de hechte, historische band die er tussen beide bedrijven bestaat. Voormalig KSV-directeur Piet Kniest werkte in de jaren negentig reeds voor I.T.O.N., de vervoersafdeling van Veiling Oost Nederland (VON) in Bemmel. Na de opsplitsing van VON in een bedrijf voor bloemen & planten (Bloemenveiling Oost Nederland) en een voor groenten & fruit (The Greenery) richtte Kniest een gespecialiseerd vervoersbedrijf op.

Ook na de fusie van de Bemmelse bloemenveiling bleef KSV Oost Nederland huisvervoerder. Het bedrijf besloot zich in 2010 op het terrein van Plantion te vestigen. KSV Oost Nederland vervoert dagelijks producten van kwekers naar Plantion en levert gekochte bloemen en planten af bij bloemisten, tuincentra en bouwmarkten in heel Nederland. Met zijn geconditioneerde vrachtwagens werkt KSV Oost Nederland daarnaast ook voor andere opdrachtgevers in de sierteeltsector.

KSV Oost Nederland
Transportbedrijf KSV Oost Nederland werd opgericht in 2000 en is gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoer van bloemen en planten. Flexibiliteit, goede communicatie, optimale dienstverlening en ‘afspraak is afspraak’ zijn belangrijke kernwaarden. Vanuit zijn vestiging op het terrein van Plantion bedient KSV Oost Nederland diverse opdrachtgevers in de sierteeltsector. Meer informatie: www.ksvoostnederland.nl.

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 147 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum

(bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Plantion viert in 2017 ‘100 jaar marktplaats’: https://vimeo.com/199274123aIMG_8830 Paul Heijmink