Tekort aan chauffeurs neemt schrikbarend toe

Tekort aan chauffeurs dreigt in regio

NIJMEGEN – Door de aantrekkende economie dreigt er een tekort aan vakbekwame chauffeurs in Nijmegen en regio. Het sein staat nu op oranje: er is genoeg aanbod, maar het is lastig om vacatures direct in te vullen. De krapte neemt de komende jaren toe. Dat zegt sectorinstituut Transport en Logistiek. Transportbedrijven zitten nu al te springen om goede mensen. 

Jacqueline van Ginneken 28-08-17, 10:35 

http://www.gelderlander.nl/maasland/tekort-aan-chauffeurs-dreigt-in-regio~a09438dc/

 

Dit stuk was op 28 augustus 2017 te lezen in De Gelderlander. Blijkbaar wordt nu pas herkend hoe nijpend de situatie is. Opvallend is dat De Gelderlander grotere bedrijven aan het woord laat die ook veelal met buitenlandse chauffeurs werken.

Los van de kwaliteiten die een chauffeur nou eenmaal nodig heeft om zijn vak goed uit te kunnen oefenen is het van groot belang dat een chauffeur zich prettig voelt in zijn werkomgeving. Een chauffeur moet net zoals alle andere medewerkers van een bedrijf op een prettige en collegiale manier zijn werk kunnen uitoefenen.

Niet voor niets wordt in de transportbranche gezegd dat chauffeurs het visitekaartje zijn van het bedrijf. Chauffeurs moeten veelal zelfstandig hun werkzaamheden uitvoeren. Dit kan alleen in goede samenspraak met de thuisbasis. Een goede dienstverlenende instelling naar klanten toe is vanzelfsprekend. Dus werkgever en werknemer zullen uiteindelijk samen de klant naar tevredenheid moeten bedienen.

KSV tracht op een goede en collegiale manier met haar medewerkers dus ook chauffeurs om te gaan. Wellicht is dit de reden dat KSV nauwelijks verloop heeft. KSV kan daarom ook op een eenvoudige manier nieuwe chauffeurs acquireren om haar groei te kunnen realiseren.

De cao is voor ieder bedrijf hetzelfde. Het juiste werkklimaat zorgt voor gemotiveerde medewerkers. Bedrijven waar medewerkers niet in een prettige werkomgeving hun beroep kunnen uit oefenen, zullen altijd een tekort aan medewerkers en chauffeurs houden.