Hier kan een tekst komen

contact

Ambitieus Plantion bouwt een nieuw verwerkingscentrum

Geplaatst op

Door de realisering van een nieuw, multifunctioneel verwerkingscentrum gaat Plantion meer faciliteiten bieden aan klanten en daarnaast ook haar logistieke stromen efficiënter inrichten. De nieuwbouw sluit aan op het bestaande gebouw. De beoogde oplevering is juli 2023.

Op de ledenvergadering van 8 juni stemden de leden van Plantion met overweldigende meerderheid (94,1 procent) in met de investering, waarmee een belangrijk project uit het beleidsplan 2022-2025 gerealiseerd wordt. Voorzitter René Willemsen en algemeen directeur André van Kruijssen zeiden verheugd te zijn dat de visie en het beleid van bestuur en directie gedeeld worden en dat het vertrouwen er is om, zelfs in deze onzekere tijd, deze belangrijke stap naar verdere groei te zetten.

Extra dienstverlening

Het 6.250 m2 grote verwerkingscentrum omvat zeven extra aanvoerdocks en een grote expeditieruimte. Ook komen er flexibel in te delen box- en koelruimten waar huurders 24/7 toegang zullen hebben. Volgens manager Facilitair en Logistiek Gerco van de Hoef is uitbreiding van verhuurbare capaciteit noodzaak; alle huidige box- en kantoorruimten zijn verhuurd.
In het nieuwe verwerkingscentrum wil Plantion meer diensten aanbieden aan klanten die naast fysiek ook steeds meer online inkopen. Van Kruijssen: “Het bieden van toegevoegde waarde vergt extra dienstverlening zoals ompakken, stickeren en geklimatiseerd bewaren.” Met de nieuwbouw loopt Plantion tevens vooruit op een efficiëntere inrichting van de logistieke stromen, waarbij ook wordt gekeken naar mechanisatie van de distributie.

Jaarcijfers 2021

De leden gaven bestuur en directie decharge over het in 2021 gevoerde beleid. In het ‘coronajaar’ steeg de omzet van Plantion naar een recordhoogte van € 114,5 miljoen (+ 7,8 procent), met positieve bijdragen van alle onderdelen. Opvallend was de ruim 80 procent omzetstijging van online verkoop. Het positieve resultaat kwam uit op € 78 duizend.
In 2021 schreven directie en bestuur het beleidsplan 2022-2025 ‘Vernieuwen, Verbinden, Inspireren’. Belangrijke vernieuwingen vorig jaar waren KOA-livestreaming, een led-scherm in de afmijnzaal, een samenwerkingsovereenkomst met inkooporganisatie voor tuincentra GRS en een acquisitieplan. Er werden regiobijeenkomsten voor aanvoerders georganiseerd en er is een Raad van de Toekomst geïnstalleerd. Ook kwam een herfinanciering tot stand tegen een gunstig rentepercentage. Het jaarverslag is hier te bekijken.

Stand van zaken 2022

In 2022 is Plantion door de huidige omstandigheden van een vraag- in een aanbodgerichte markt terechtgekomen. Behalve de nieuwbouw zitten er dit jaar nog enkele vernieuwingen in de pijplijn. Net zoals bij De Kas kunnen klanten binnenkort in Groencentrum Plantion fysiek inspiratie opdoen én online producten kopen: ter plekke met QR-codes en 24/7 in de webshop. Er komen apps beschikbaar die realtime informatie geven over productlocatie (track & trace) en verkoopstatus. Om het naderende vertrek van ervaren krachten op te vangen, heeft Plantion nieuwe mensen aangetrokken.

bron: www.plantion.nl

deel dit bericht op

Naar het overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Ambitieus Plantion bouwt een nieuw verwerkingscentrum
Heeft u vragen?
Bel: +31 (0)88 323 3311
Mail: info@ksvoostnederland.nlklantenservice